Účinky podľa čínskej medicíny:
- prečisťuje Re (horko)
- Zhi Beng (zastavuje menštruačné krvácanie)
Zloženie:
voda, alkohol
Zhi Zi - gardénie jasmínová, plod - Fruc. gardeniae - 3,3g
Di Huang - rehmanie lepkavá, upravený kořen - Rad. rehmaniae preparata - 6,6g
Mu Dan Pi - pivoňka polokřovitá, kůra kořene - Cort. moutan radicis - 3,3g
Huang Qin - šišák bajkalský, kořen - Rad. scutellariae - 3,3g
Huang Bai - korkovník amurský, kůra - Cort. phellodendri - 3,3g
Di Yu - krkavec toten, kořen - Radix sanguisorbae - 4,4g
Ce Bai Ye - zerav východní - Cacumen platycladi - 4,4g
Bai Shao - pivoňka mléčnokvětá, kořen - Rad. paeoniae alba - 4,4g
Mu Li - ústřice, ulita - Concha ostreae - 5,5g
Zmes vychádza z čínskeho receptu Qing Re Zhi Beng Tang.
Dávkovanie:
- pred použitím je dobré tinktúru pretrepať. Mierne zakalenie je normálne.
- denná dávka je 1 kvapka na 1 kg telesnej hmotnosti. Dennú dávku rozdeliť na dve časti - ráno a večer. Tzn. ak vážite napríklad 70 kg, tak si dáte 35 kvapiek ráno a 35 kvapiek večer. Potom Vám tinktúra vydrží asi na 15 dní.
- po konzultácii s odborníkom je možné dať až trojnásobnú dávku
- Tinktúry užívajte na lačno. Minimálny odstup je 30 minút pred jedlom alebo jedna hodina po ňom.
- Tinktúru je možné zaliať trochou horúcej vody a tým dôjde k odpareniu alkoholu. Tento postup je vhodný pre deti alebo šoférov.
- pri akútnych stavoch odporúčame užívať tinktúru zvyčajne niekoľko dní, zvyčajne do vyriešenia problému
- pri chronických stavoch je potrebné užívať zvyčajne niekoľko mesiacov. Avšak do 2-3 mesiacov by sa malo objaviť minimálne zlepšenie.
- na jeden mesiac potrebujete zvyčajne 2-3 balenia (podľa dennej dávky - viď vyššie)
Upozornenie: Nie je určené pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Neslúži ako náhrada pestrej a vyváženej stravy. Dodržujte zdravý životný štýl. Neprekračujte odporúčané denné dávkovanie. Skladujte mimo dosahu detí pri teplote do 25 °C. Neobsahuje žiadne aditíva. Prípadný zákal alebo zrazeniny nie sú na závadu.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať hodnotenie
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.