Účinky podľa tradičnej čínskej medicíny
- posilňuje Pi Qi (energiu sleziny)
- harmonizuje Wei (žalúdok)
- odvádza z organizmu Shi (vlhkosť)
- rozpúšťa Tan (hlien)
- ochladzuje Re (teplo) vo Wei a Chong (žalúdku a črevách)
- An Shen (harmonizuje dušu)
Zloženie:
voda, alkohol
He Ye - lotos orechonosý, list - Folium nelumbinis - 5,8g
Shan Zha - hloh perenoklaný, plod - Fructus crataegi - 2,0g
Zo Xie - žabník orientálny, podzemok - Rhizoma alismatis - 5,8g
Fu Ling - pornatka kokosová, sklerocium - Sklerotium poriae - 5,8g
Bai Zhu - Atraktylis veľkoúborový, podzemok - Rhizoma Atractylodis - 3,8g
Zhi Ku - bigarádia, plod - Fructus aurantii - 5,8g
Jiao Gu Lan - dierkovitosť päťlistá, list - Folium gynostemmae - 5,8g
Zmes vychádza z čínskeho receptu Ti Zhong Jian Qing Tang.
Dávkovanie:
- pred použitím je dobré tinktúru pretrepať. Mierne zakalenie je normálne.
- denná dávka je 1 kvapka na 1 kg telesnej hmotnosti. Dennú dávku rozdeliť na dve časti - ráno a večer. Tzn. ak vážite napríklad 70 kg, tak si dáte 35 kvapiek ráno a 35 kvapiek večer. Potom Vám tinktúra vydrží asi na 15 dní.
- po konzultácii s odborníkom je možné dať až trojnásobnú dávku
- Tinktúry užívajte na lačno. Minimálny odstup je 30 minút pred jedlom alebo jedna hodina po ňom.
- Tinktúru je možné zaliať trochou horúcej vody a tým dôjde k odpareniu alkoholu. Tento postup je vhodný pre deti alebo šoférov.
- pri akútnych stavoch odporúčame užívať tinktúru zvyčajne niekoľko dní, zvyčajne do vyriešenia problému
- pri chronických stavoch je potrebné užívať zvyčajne niekoľko mesiacov. Avšak do 2-3 mesiacov by sa malo objaviť minimálne zlepšenie.
- na jeden mesiac potrebujete zvyčajne 2-3 balenia (podľa dennej dávky - viď vyššie)
Upozornenie : Nie je určené pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Neslúži ako náhrada pestrej a vyváženej stravy. Dodržujte zdravý životný štýl. Neprekračujte odporúčané denné dávkovanie. Skladujte mimo dosahu detí pri teplote do 25 °C. Neobsahuje žiadne aditíva. Prípadný zákal alebo zrazeniny nie sú na závadu.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať hodnotenie
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.